:

Pallopanoraama vie ravintolavierailulle kotisohvalta

Oululainen Ravintola Crecian tuo perinteiset kreikkalaiset reseptit asiakkaidensa nautittaviksi. Yrittäjäpariskunta Virpi ja Andreas Andreou tarjoavat tavernassaan konstailematonta ja perinteistä kreikkalaista ruokaa ja haluavat tuoreita raaka-aineita ja tarkoinvalittuja mausteita käyttämällä taata ainutlaatuiset makuelämykset.

— Mottomme on "Tule meille pikalomalle Kreikkaan." Kun asiakkaat käyvät syömässä, haluamme tarjota heille pienen lomaelämyksen Kreikkaan. Pyrimme aitouteen niin sisustuksessa kuin ruuassa, kertoo Virpi Andreou.

Samaa aitoa kreikkalaista tunnelmaa Crecian haluaa viestiä myös markkinoinnillaan. Välineeksi valikoitui Opasmedian pallopanoraamapaketti, joka vakuutti erilaisuudellaan ja kattavuudellaan.

— Tämä oli mielenkiintoinen uusi juttu, jota halusimme kokeilla. Samalla saimme pallopanoraaman kylkiäisenä omalle kotisivullemme. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ja uskon, että kreikkalainen tunnelma tulee siinä mukana.

— Asiakas pääsee näkyvyydessä katsomaan ravintolaa sisältä ja kiertelemään siellä. Uudet asiakkaat, jotka eivät vielä ole meillä käyneet, pääsevät tutustumaan ennakkoon ja voivat vaikka katsoa, miten pöydät ovat ravintolassa. Kun tietää etukäteen mihin on menossa, ei ravintolaan tuleminen ole kynnyskysymys, perustelee Andreou.

Laadukas mainonta palvelee yritystä ja asiakkaita

Ravintola Crecian sai Oulun Yrittäjien Vuoden Yrittäjä 2008 -palkinnon, ja sanomalehti Kaleva on valinnut Crecianin Oulun parhaaksi etniseksi ravintolaksi. Virpi Andreou kokee hyvin tehdyn mainonnan osaksi laadukasta palvelua.

— Tietojen hakeminen netistä yleistyy koko ajan. Monella on työkoneella netti auki, ja kun ruokapaikkaa haetaan, niin äkkiähän sen netistä katsoo. Kyllähän se asiakasta palvelee, että internetissä pystyy tutustumaan menuun ja löytää yhteystiedot.

Vuodesta 2000 toimineella ravintolalla on jo vakiintunut asiakaskunta. Andreoun mukaan Oulussa ihmiset käyvät paljon ulkona syömässä, ja ravintoloille riittää asiakkaita, jos ruuan tekee hyvin. Jalansijaakin saaneen ravintolan on silti tarpeellista mainostaa.

— Ainahan kaupunkiin tulee uusia ihmisiä. Välillä täytyy muistuttaa ihmisiä olemassaolostaan, vaikka vanhat asiakkaat meidät jo tietävätkin, naurahtaa Virpi Andreou.

Saavutetut hyödyt

  • »Ravintola Crecian yrityshaussa
  • » pallopanoraama tutustuttaa ravintolaan ennalta
  • » näkyvyys välittää ravintolan oman tunnelman
  • » internet on käytetty media ruokapaikkoja etsittäessä

Referenssit

Pallopanoraama vie ravintolavierailulle kotisohvalta
Ravintola Crecian / Virpi Andreou
Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus